Kalçada Kaşıntı, Kızarıklık ve Soyulma

Kalçada kaşıntı, kızarıklık ve soyulma şikayetinin birçok farklı sebebi olabilir.
Kalçada Kaşıntı, Kızarıklık ve Soyulma Nedenleri Nelerdir?
1-)Alerjik Etkenler
Alerjiye sebep olan maddeler kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Öreneğin bir kişinin yumurtaya alerjisi varken bir kişinin domatese alerjisi olabilir. Tabi ki alerjen maddeler sadece yiyecekler değildir. Çiçek tozları (polen), bazı kumaşlar, bazı kimyasal maddeler veya bitkiler de alerjiye sebep olabilir.
Kalçada kaşıntı, kızarıklık veya soyulmaya sebep olabilecek alerjik madde ise yüksek ihtimalle giydiğiniz çamaşırın kumaşıdır. Elbette başka bir şeye alerjiniz de olabilir fakat özellikle kalça bölgesinde tepkime olması bu çamaşırdan kaynaklı alerji fikrini güçlendirmektedir.
2-)Kuru Cilt
Cildin fazla kuru olması kaşıntıya sebep olabilir. Buna bağlı olarak da kaşıdığınız bölge kızarabilir, deriniz soyulabilir.
3-)Mantar
Mantar enfeksiyonu vücudun herhangi bir bölgesinde oluşabilir. Enfeksiyon ilerlemişse kaşıntının şiddeti artar ve cildinizde kırmızı halkalar oluşmasına sebep olabilir.
4-)Kıl Dönmesi
Kıl dönmesi oluşan bölgede akıntı da oluşur ve akıntı değen yerlerde kaşınma olabilir. Kalça bölgesinde sık karşılaşılan bir durumdur.
5-)Kıl Dökücü Kremler ve Bazı Kimyasallar
Kalça bölgesine sürülen bazı kimyasallar da deriyi tahriş edip kaşıntı, kızarıklık ve soyulma gibi etkiler yaratabilir. Kalça bölgesine sürülen kimyasallar deyince akla ilk gelenler kıl dökücü kremler, duş jelleri ve bazı nemlendiricilerdir.
6-)Uyuz
Uyuz hastalığı koltuk altı, kalça, penis ve vajinal bölge gibi vücudun nemli bölgelerinde barınan bir hastalıktır. Uyuzun getirmiş olduğu kaşıntı hissi sıcakta ve geceleri artar. Eğer uyuz rahatsızlığınız varsa, bu rahatsızlığı yakın çevrenizde de görme ihtimaliniz yüksektir.
7-)Zona
Tıp dilinde “herpes zoster” diye bilinen bu cilt rahatsızlığı hassas ciltlerde oluşur. Yanma ve karıncalanma hissiyle kendini göstermeye başlar ve genellikle vücudun kalça ve gövde kısmında nokta şeklinde döküntüler oluşturur.
8-)Kurdeşen
Ürtiker olarak da bilinen kurdeşen, sadece kalçada değil, vücudun herhangi bir yerinde görülebilir. Gıdaların içindeki katkı maddeler, ilaçlar, aşırı sıcak veya enfeksiyon sebebiyle ortaya çıkabilir. Kaşıntı hissiyle birlikte batma ve yanma da görülebilir. Alerjik bir reaksiyondur.
9-)Egzama
Ciltte oluşan kırmızı, kuru, iltihaplı ve kaşıntılı bir rahatsızlıktır. Tahriş edici ürünler, kimyasallar, alerjen maddeler, mevsim koşulları egzamayı tetiklemektedir. Genellikle dirsek ve ellerin eklem yerlerinde oluşsa da vücudun farklı bölgelerinde de görülebilir.
10-)Travmatik Etkenler
Çarpma, düşme, sürtünme gibi etkenler kaşıntı ve kızarıklığa yol açabilir.
11-)Terleme
Uzun süre oturulması, giyilen çamaşırın kumaşı veya mevsim koşulları gibi sebepler kalça bölgesinde aşırı terlemeye sebep olabilir. Terleme ise kaşıntı ve kızarıklığa yol açabilir.
Kalçada Kaşıntı, Kızarıklık ve Soyulmanın Tedavisi ve Bazı Önlemler
- Şikayetinizin sebebinin tespitinin ardından bazı tedavileri kendiniz yapabilirsiniz. Örneğin cilt kuruluğunuz varsa zeytinyağı, bebek yağı, vücut losyonu gibi ürünler kullanılabilir.
- Terleme sorunu için iç çamaşırı değiştirilmeli, bölge temizlenmeli ve çok uzun süre oturulmamalıdır.
- Travmatik etkenler için soğuk kompres uygulayıp bölgeyi kaşımamaya özen göstermelisiniz.
- Alerjiye sebep olduğunu düşündüğünüz bir şey varsa onu bir süre kullanmayarak alerjen maddeyi tespit edebilir veya doktorunuza başvurabilirsiniz.
- Eğer uyuz, egzama, kurdeşen gibi bir rahatsızlık olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuza başvurmalısınız. Doktorunuz teşhisin ardından aşı, krem veya ilaç tedavisi uygulayabilir.

Your style is so unique compared to many other people. Thank you for publishing when you have the opportunity,Guess I will just make this bookmarked.2